Turnen

2017/ Sofia zit al sinds haar 5e op turnen. Ze is gestart bij turnvereniging TurnAround te Capelle aan den IJssel. Al snel mocht ze door naar de selectie, 3e divisie regio Zuid-Holland. Ze heeft meegedaan aan vele leuke meerkamp en toestel wedstrijden.

2022/2023 In september 2022 de overstap gemaakt naar GV Baredrecht om landelijk te gaan turnen. In het seizoen 2022/2023 uitgekomen in de in de Jeugd 2e divisie en team C. Individueel in de Jeugd 2e divisie 3 plaatsing wedstrijden en een halve finale met genoeg punten voor een plaatsing op het NK Bondskampioenschap meerkamp en toestelfinale. Uiteindelijk Nederlands kampioen Sprong geworden. Met team C na 3 plaatsing wedstrijden en een halve finale geplaatst voor het NK Bondskampioenschap, met als resultaat een zilveren medaille. Aangezien Sofia NK Kampioen Sprong is mocht ze meedoen aan NKnl 2023 in AHOY waar ze heeft geturnd tussen grootheden als Sanne Wevers en Eythora Thorsdottir.

2023/2024 Dit jaar turnt Sofia in de Jeugd 1e divisie. Na 3 plaatsing wedstrijden in Weert, Alkmaar en Heerenveen is ze door naar de halve finale. Ook met het team C door naar de halve finale na 2 plaatsing wedstrijden in Nijmegen en Varsseveld.

Paardensport

Naast het turnen is Sofia een fanatieke amazone en heeft ze veel leuke dingen gedaan met haar pony Mufasa, stamboom naam Haifield v.d. Megchelshof.

2023/ In juni is Sofia met Haifield v.d. Megchelshof Regiokampioen Zuid-Holland pony springen geworden op de KNHS Zuid-Holland outdoor regiokampioenschap springen, daardoor had ze zich geplaatst voor het NK, de Hippiade. In juli 1e geworden met het ponyrennen (race) op de Stompwijkse Paardendagen en in augustus, voor het 2e jaar opvolgend, NSPS Kampioen Rijponytalent 2023 geworden.

2022/ In april geselecteerd voor het TTC Talententeam 2022 en trainingen gehad van top trainers uit de ruitersport wereld. In juni mogen springen op het CHIO in Rotterdam wat heel erg gaaf was! En in juli Kampioen Allround Rijpony geworden op de Manifestatie 2022!

Lees alles op Paradepaard.nl

Sofia van de Watering

Holland’s Got Talent Gymnastics | Acrobatics-act

Ik heb een gymnastics | acrobatics-act gemaakt. Turnen is mijn passie en talent. En met luchtacrobatiek vlieg ik letterlijk door de hoepel in de lucht. Deze combinatie is een spectaculaire act geworden

2022/ Op 16 september 2022 was Sofia te zien op TV met haar Gymnastics | Acrobatics-act bij Holland’s Got Talent 2022. In april had ze een Auditie/opname dag in Aalsmeer, studio 1. In 2021 heeft ze een heel jaar getraind en geoefend om een mooie Pre-auditie video op te kunnen sturen HGT. Haar Gymnastics | Acrobatics-act heeft ze nog op de Nieuwjaarsvoorstelling Capelle aan den IJssel in het Isala Theater alten zien. Ook heeft ze meegedaaan aan PopArt 2023, door het Comenius College, in het Isala theater te Capelle aan den IJssel.

Sofia-van-de-Watering-NN-Marathon-Rotterdam

NN Marathon

2021/ Sofia kwam als 1e over de finish lijn op de NN Kids Run 2,5 km van de NN Marathon Rotterdam 2021. Een mooie NN Marathon gouden medaille. In april had ze al de virtuele run van de NN Marathon Rotterdam gelopen: Sofia loopt cityrun in Capelle / NN Running Day 4,2 km. 2022/ Sofia heeft ook nog meegedaan aan de Veertiende Ronde van West, daar was ze 1e op de 2 km meisjes. De jaren daarvoor aan diverse kidsrun’s meegedaan als de Ronde van WestLansingerlandrun, Fascinatio kidsrun, Hitland wintercross en Schollebosloop.

Atletiek

2020/2022 Naast turnen heeft Sofia 2 jaar op Atletiek gezeten, PAC Rotterdam. Door de corona gingen de trainingen van turnen soms niet door, de binnen sporten moesten dicht. Om sportief te blijven is ze op Atletiek gegaan, en mocht ze gelijk door naar het beloften (selectie) team. De leukste onderdelen vond ze de 60m, 1000m en horden. Sofia heeft aan leuke wedstrijden meegedaan door het hele land o.a. NK indoor in Apeldoorn en Nationale Spelen in het mooie Olympisch Stadion Amsterdam.

VIDEO’S

KNGU Sofia Nederland Bondskampioen Sprong

Sofia op het AHOY NK NL

Sofia KNHS Regio Kampioen Zuid-Holland springen 2023

Sofia Springen op het CHIO Nederland

Sofia NN Marathon Rotterdam

Sofia HGT Gymnastics | Acrobatics-act op de Nieuwjaarsreceptie