Sofia van de Watering te zien in Holland’s Got Talent 2022

Op vrijdag 16 september 2022 om 20:00 op RTL4 is Sofia van de Watering te zien in Holland’s Got Talent 2022.

Sofia wilde heel graag een keer meedoen aan Holland’s Got Talent. Turnen is haar passie en talent. In 2021 zijn we op zoek gegaan naar iemand die ons hierbij kon helpen met het maken van een volledige act. We kwamen uit bij Kelly de Vos (luchtacrobatiek, choreograaf en docente. Samen met haar heeft Sofia veel geoefend en gewerkt aan haar gymnastics | acrobatics-act. Door de Corona werd het aanmelden voor de auditie steeds opgeschoven, in december 2021 kregen we te horen dat we de auditie video konden opsturen.

De act is gemaakt op het nummer Skyward van de Nederlandse zangeres Davina Michelle. De act begint met een gymnastics dans op een airtrack, opblaasbare turn- of gymnastiekmat. Wanneer het refrein afspeelt met de tekst ‘You just gotta go skyward, aim higher’ vliegt Sofia met de Aerial hoop de lucht in met op de achtergrond een video projectie met bewegende wolken en een maan te zien. En precies als Sofia de lucht in gaat, gaat de maan mee omhoog waar ze dan nog wat meer mooie poses laat zien… ze danst, vliegt en zweeft op de muziek. We kregen een mooie kans om Sofia haar auditie video op te nemen in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel, waardoor deze echt waanzinnig is geworden! .

Een paar dagen na het opsturen van de auditie video, werden we gebeld…. Sofia was geselecteerd en mocht meedoen aan de tv-opnames, Jeehhhh. Zondag 10 april 2022 zijn Sofia, Kelly en haar moeder Yura naar de studio in Aalsmeer voor de Holland’s Got Talent tv-auditie gegaan. Wat een spannende dag! In de middag is het dan zover en stroomt de zaal vol met het publiek, waaronder vader, broer, zus en oma die natuurlijk komen kijken. Sofia zet haar geweldige gymnastics | acrobatics-act neer en het publiek juicht en klapt. Wat een mooie ervaring en superleuke dag! Trots en superknap dat Sofia dit heeft gedaan. Haar droom om mee te doen aan Holland’s Got Talent en om op tv te komen is uit gekomen.

Bekijk de pre-auditie video op de website van Sofia van de Watering

Met speciale dank aan: de hulp van mijn ouders, Kelly de Vos en team Isala Theater.
Mede mogelijk gemaakt door:


Op vrijdag 16 september om 20:00 op RTL4 is Sofia van de Watering te zien in Holland’s Got Talent 2022. 


Afbeeldingen van de auditie video voor Holland’s Got Talent 2022.

De pre-auditie video met de gymnastics | acrobatics-act komt na vrijdag 16 september 2022 ONLINE