Capelse Sofia plaats zich voor het NK turnen

Sofia van de Watering, turnen Jeugd 2e divisie bij turnvereniging GV Barendrecht, heeft zich weten te plaatsen voor Nationaal kampioenschap turnen. 

Sofia is dit seizoen van de regionale 3e divisie naar een stapje hoger de landelijke 2e divisie gegaan. Maar dat hield ook in dat ze van het vertrouwde TurnAround te Capelle aan den IJssel naar een andere vereniging moest overstappen, naar GB Barendrecht. De overgang van 3e naar 2e divisie was best groot. Sofia moest flink trainen om de oefeningen te kunnen doen.

Op de 2 plaatsing / districtswedstrijden in Zuid-Holland werd ze knap 3e en 6e. Genoeg om mee te doen aan de landelijke halve finale in Topsportcentrum Rotterdam op 18 maart. Sofia turnde haar meerkamp wedstrijd bestaande uit de onderdelen brug, balk, vloer en sprong. 

Op deze spannende wedstrijd haalde ze genoeg punten om zich te plaatsen voor het NK turnen, Jeugd 2e divisie! 

Met haar mooie tsuki sprong, waar ze de hoogste score van de dag mee haalde, heeft Sofia zich ook weten te plaatsen voor het NK toestelfinale sprong. 

De volgende dag, zondag 19 maart, was de landelijke halve finale in Topsportcentrum Rotterdam voor het team turnen. Sofia zit in een leuk en goed team van turnvereniging GV Barendrecht. Ook met het team zijn ze door naar het Bondskampioenschap teams!

Op naar het NK Team turnen 15 april te Nijmegen en het NK Meerkamp en toestelfinale sprong op 22 en 23 april te Alkmaar!

het KONTAKT IJssel & Lekstreek 12 april 2023

KNGU turnen Sofia